11.11.11

hata, bozuk, kazara, dağınık,pis,is,buruşuk,kırışık, yığın,




Bizim de suçumuz yok aslında..Düzen böyle. Doğduğumuz andan itibaren düzgün, düzenli, uygun, uyumlu, kurallı, disiplinli olmaya çalışıyoruz ya da başkaları tarafından  olduruluyoruz. Bize ilk olarak bir resim veriliyor ve taşırmadan boya deniliyor. Soruların sadece bir doğru cevabı var ve onu işaretlemezsek  yanlış yapmış oluyoruz. En başından beri tek bir doğruya inandırılıyoruz. Hep aynı şeyi karalayıp hep aynı şeyi söylüyoruz.Sonra bir gün bir şey yap ve farklı olsun denildiğinde donup kalıyoruz. Bozuk olsun denildiğinde ise iyice afallıyoruz.    Daha da kötüsü  bozuk bir şeyleri yapmak için bile kurallara ihtiyacımız oluyor. Bozulmak için birkaç egzersizle başlayalım o zaman.  

4 yorum:

  1. beni düzelten birşey olmadıkça okunduğu gibi yaziyorum.. ilkokulda ögrenmistim bunlari, tam ne zaman bilmiyorum ama bir ara bozuldum sanirim..

    YanıtlaSil
  2. en güzeli.ben de imla kurallarını rafa kaldırdım.Okunduğu gibi yazmak dilimize sahip çıkmak işte...Buradan dilbilgisi öğretmenime teşekkür ediyor onu hayatın noktasının virgülünün olmadığı zamanlara yolluyorum..Ne iyi etti de düzeltti tüm yanlışları..ben kendimi buldum onu bozunca.....iyi yapmışsın

    YanıtlaSil
  3. kurallara uymak konusunda iflah olmayan biri olarak kuralsız bir şey yapmak konusu beni bayağı zorlar gibi geldi bana :)

    YanıtlaSil
  4. şahane şuhane bişi bi fikir.."fikir mi o da ne " adlı toplumda hakkaten fikir..fikirimsi..fırlama!

    fikirlerim gelir inceledikçe incelirim koptuğum yeri de bulamazlar..benlikmişsin sen blog..eferin.

    YanıtlaSil