30.10.11

arnavutum ben de doğruyum.


6 yorum:

  1. yaa,böyle bir problemimiz var işte,yalan söyleyerek güne başlamak gibi..Bir de ne mutlu Türk üm diyeneyi ekleyince,deymeyin Türk olmayanların keyfine...Bir ''şey''yapmaya çalışmanın ne farklı yolları var,mesela arnavut deyince M.Akif gelir benim aklıma,''hani milletin islam idi,arnavut,türk kürt de neymiş,sarılsaydın a sımsıkı milletine''....
    Ben Türk üm bu arada:))Bu şarkı bitmez,insan insan olarak değer kazanmadıkça....

    YanıtlaSil
  2. Benim yengemler de Arnavuttur.. İyidir Arnavutlar, işlerinde titizdirler ama gelenekseldirler çoğunlukla. hele ki eski nesilleri..

    İnşaallah daha baskıcı,sert ve keskin terimelr değil de daha kapsayıcı sözlere döneriz.. Ama pek zaman alıyor böyle şeyler.. Eskiden dile bile getirilmezdi böylesi şeyler değil mi:)

    Öperim Arnavut yüzünden:)

    YanıtlaSil
  3. Benimkisi ufak bir problem sahiden de. Acıyla değil gülerek hatırlıyorum. Ama bu ülkede ne olduğunu kim olduğunu acıyla,kinle hatırlayan bir halk var. Ve ben ilkokulda hatta ortaokulda böyle bir halkın var oldugunu bile bilmiyordum. Kendime kızamıyorum bu konuda, bu gün bile ilkogretim müfredatında sadece bir kere bahsediliyorsa kürt halkından (o da kötü olarak) bilincli bir politikanın sonucudur bu. ve bence cok cok büyük bir problemimizdir çünkü yıllardır çözülemedi bu problem.Ölüm acılarına bile karıştı. Daha birkaç gün önce yardım kolilerinden taşlar çakıllar ayıklandı. Kültürel mozaik, farklı dinler milletler beraberce barış içinde yaşadılar vb. cümlelerin gerçekliğinden hiç ama hiç emin değilim.

    YanıtlaSil
  4. deli anneye: malesef ben bir süredir bu sert ve keskin sözleri cok sık duyuyor ve görüyorum azalmiyor hatta artıyor sanki. Dile getirme meselesi ise, sanırım sosyal medya sayesinde daha cok görünür oldu herşey.

    ben de operim seni. becerebilirsem bir ıspanaklı, pırasalı bir arnavut boregi yaparim bir gun sana..:)

    YanıtlaSil
  5. ben de istiyorum o börekten çok leziz oluyor:)

    YanıtlaSil
  6. :) tamamdir, harikadir.. hepimize yetecek kadar yaparim ...

    YanıtlaSil