22.4.13

kokusuz kitaplar

Kitapları burunlarına dayayıp koklayan insanlar vardır ya, ben onlardan biri sayılırım.
Tüm huylarım gibi yine bir küçüklük anısına dayanır bunun hikayesi.
Ablam H  (Bkz. Bi sözlüğü H harfi)küçükken, her kitabın bir kokusu olduğunu ve  kitapların içinde yazılan şeyler gibi koktuklarını söylemişti. Sonra beni ikna etmek için, kitaplıktan  daha doğrusu kitap rafı olan koltuklar vardı  ben küçükken, o koltuğun kitap rafı olan kısmından bir kitap seçerek, ki o kitap  "İsveç kibritleri" idi, çok fakir bir ailenin kuru ekmekleri ıslatıp yemek yaptığı bölümü okuyup, sonra da kitabı burnuma dayayıp, bak işte o ekmekler gibi kokuyor demişti.
Gerçekten de ekmek gibi kokuyordu sayfalar. Kokmasa da  öyle koktuğunu hayal edebilecek bir çocuktum ben. 
O gün bu gündür,  yeni eski, elime geçen her kitabı önce bir koklarım.

Kitap kokusuyla vardı benim için, hala da öyle sayılır. Bu nedenle digital kitaplar için "kitap" tanımını kullanırken bir duraksıyorum. Şöyle bangır bangır, "hey millet, benim nur topu gibi iki kitabım oldu" diye bağırasım var ama nedense sesim istediğim gibi çıkmıyor. Neyse bende durum böyle ama dünya çoktan geçiş yaptı bu yeni düzene.. Geçen sene Bolonya'da kitap fuarında ciddi işaretleri vardı bunun.Duyduğum kadarıyla bu sene çok daha etkinmiş digital yayınlar. Tablet kitapları..

Ön sözlerini daha önce blogdan yayınladığım bu iki bıcır da geçen hafta yayınlandı ve  Londra kitap fuarında dipnot pub. in diğer yayınları ile birlikte tanıtıldı..

Daha önce dipnot tablette yayınlanan, içimden geldiği gibi yazıp çizdiğim şeylerin bir derlemesi diyebiliriz.

Tamam biliyorum, bildiğimiz kitaplar gibi kokmuyor bu kitaplar, ben koku almak için elimden geleni yaptım, ki uzun bir süredir bir tazı kadar iyi koku alıyorum, ama  olmadı bir türlü. Ama onların da farklı özellikleri hassasiyetleri var.. "dokunulma duyuları" çok gelişmiş :)

Neyse, bu kadar tanıtım yeter.. Bundan sonra kendi yaptığım bir şeyi tanıtmak gibi zor bir durumda kalmam umarım..

Dijital kitaplara nasıl ulaşabileceğinizi aşağıda adresledim.

Gitme yazılarını indirmek için bu linke  (Fotoğraf: Salih Aksu)




Başkalarının yaptıklarını indirmek için de bu linke  Tıklayın.

 İki kötü bir iyi haberim var..Bu indirme işlemlerini yapabilmeniz için Ipad iniz olması gerekiyor  bu ilk kötü haberdi. Çok pahalı değiller ama sonuçta 3.59 TL olarak belirlenmiş  bir satış fiyatı var kitapların. İkinci kötü haber de buydu..(İnsan kendi kitabını böyle tanıtmaz herhalde biliyorum ama beni biraz tanıdıysanız böyle enteresan bir şahsiyet olduğumu da biliyorsunuzdur :)

Gelelim iyi habere, I pad için özel tasarlanmış sayfa yapılarına sahip olmasa da  onthewayagain de bu yazılar parça parça var aslında.. Belki de okudunuz. 

Çantasından sürekli bir şeyler çıkaran sihirbaz edasıyla yazmaya başladım ama son bir şey daha ekleyeyim.. Londra kitap fuarında dipnot pub in yayınlarını tanıtan kısa bir video var.Video olarak yükleyemedim, bu linke tıklamanız gerekecek.  Emeği için Salih'e  teşekkür edeyim bir kez daha buradan da. 





8 yorum:

  1. Beyhan, kendi yaptığın şeyleri tanıtmalı, duyurmalı, daha çok duyurmalısın. Çünkü çok güzel işler yapıyorsun, çok yaratıcısın ve daha çok kişi haberdar olmalı yaptıklarından. :)
    Biliyorum, belki de övünmek gibi geliyor, rahatsız oluyorsun (benzer şeyi ben deyaşarım hep) Ama aslında öyle değil. Değerli şeyler üretiyorsun ve bundan göğsünü gere gere söz etmelisin bence.
    Tekrar ellerine sağlık. Kitabı ipad'den görme şansım şimdilik yok, ama yazıların çoğunu önceden biliyorum zaten. Çiziler desen, onlara zaten hayranım.
    Nice güzel yazılara, çizilere. Yolun açık olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim Banucum..bize gelince rasyonel tolganin pek degerli ıpad inden bakariz birlikte :))

      Sil
  2. Harikasın, şimdilik ipadım yok ama ben zaten seni blogtan takip ediyorum ipadı olan arkadaşlarıma duyuracağım, başarılar dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim..blog için yazmaya başlamasaydım, bu kadarcık yazı bile olmayacakti..demek ki blogdan da devam :))

      Sil
  3. benim de ipad'im yok ama neredeyse sırf yazıların için bir tane alacağım.. gülüm bülbülüm Beyhan'ım harikasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülüm, bülbülüm :)) cok hosuma gitti.. dedem de beni bülbül diye severdi çok küçükken..hatta tam telafuz edemezdi "bilbiil" şeklinde bir şey söylerdi..yazıların çıkış noktası burası muhtemelen I phone dan da okunacak sekilde bir seyler yaparlar yakinda.. cok cok opuyorumm

      Sil
  4. Öncelikle ellerinize sağlık,
    Sadece kitaplar değil bir çok şeyi koklamayı, dokunmayı tercih ettiğimizden hala bir ipad, iphone'numuzun olmaması kötü haber
    Blog yazılarının devam edecek olması ise iyi haber
    Tebrikler.....



    YanıtlaSil
  5. Merhaba beyhan , hala hala blog işlerini çözmeye çalışıyorum hala tam olarak hepsini çözemedim bloguna çook uzun zaman önc egirmiş Roald Dahl yazını okumuş ama üye olmayı becerememiştim:(.Bu yazını geç okuduğuma üzüldüm, tebrikler ve hayırlı olsun IPAD im yok ama özellikle gezi yazılarını çok merak ettim , geriye doğru tüm yazılarına okuyacağım:)

    YanıtlaSil