9.8.11









10 yorum:

  1. anılar anılar şimdi gözümde canlandılar yıl 2006 ağustos ayı, Almanyanın kuzeyinde bir kasabada iş gezisi için bulunuyordum.şimdi adını hatırlamıyorum. burada bir festivale denk geldik, hıncahınç dolu dar sokaklarında sabaha kadar bira içip dans ediyorlardı. Ne festivali olduğu konusununda o zamanlar bir merakım yokmuş ki sormaya gerek bile duymamışım. kıssadan hisse : demek ki ağustos ayı festival yapmak için çok uygun bir ay. nokta :)

    YanıtlaSil
  2. la tomatina'yi denemek isterdim. bizde de bir suru domates festivali var ama en iyi domatese madalya veriyorlar :) digerleri beni de korkuttu.. (gay pride korkutmadi ama biraz dislanmis hissedebilirim o ortamda)
    yazi ve gorseller yine muhtesem olmus..

    YanıtlaSil
  3. notting hill festivali var tubis sizin orada. agustos ayinda..avrupa kitasinin rio festivali deniyor. onu da yazacaktim. tek basina inceleyeyim o festivali dedim..

    YanıtlaSil
  4. tam da dogumgunume denk geliyor bu sene. onur da burada olacak. gidersek senin icin resim cekerim desem anlamsiz olur cunku internette alasi var. ama ben yokum, kendimi ceker gonderirim.. :) turk perspektifi..

    YanıtlaSil
  5. Selam Beyhan,
    Siena ile ilgili bir kac bilgi ekleyeyim.Iki yaris arasinda her mahalle kendi sakinlerine yonelik bir yemek duzenler. Sokak boydan boya ,mahallenin kendi renklerinden olusan masa ortuleriyle kapli masalarla donatilir. upuzun bir masa grubu dusun. Kocaman mangallarda etler pisirilir. Ben bu yarislari sevmiyorum maalesef,egersiz kosuluyor hem kosan icin hem de hayvan icin eziyetli bir yaris.her neyse kazanan daha sonra sehrin ana kilisesine yalan olmasin ama atiyla giriyor,rahip kapida karsiliyor vs vs. Ben iki yaris arasinda bulunmustum,benim icin en guzel donem oydu(yarisi sevmeyen biri olarak :) ) Bu arada Italya icin konusmaya devam edeyim. Burda sagra denilen her kasabanin hatta nerdeyse her mahallenin bir festivali var. illa o yorenin bir urunu olmasi gerekmiyor,festa iste. yemek standlari var,yemegini aliyorsun hic tanimadigin insanlarla ayni masada oturup yemek yiyorsun,sarabini iciyorsun. sonra genelde yaslilara yonelik ballo liscio dedikleri danslar var.bir orkestra olur genelde yasli ciftler dans eder vs. biz yaz ayinda her hafta bir sagraya giderek degerlendiriyouz .bu sagralar ozellikle mussolini doneminde cok desteklenmis. mussolinin en buyuk faydasi ;) bir de processione denilen bir festival var.turcesi ne olabilir bilmiyorum. her kasabanin,sehri bir santa padrona'si var. o gun o sehirde resmi tatildir.dev haclarla,dini kiyafetli cocuklarla ve bir suru insan birlikte yururler.aksam olur bu yuruyus.sonra tabii yine yemek standlarinda yemekler yeni .italya'da her festival yemek yemek icin dusunulmus bence :) ama bu sagra-festivaller icinde en guzeli 14 agustosta,bizim buraya cok yakin Lavagna kasabasinda La Torta dei Fieschi'dir.Bunu bir ara anlatayim sana,cok keyifli bir festival.
    Sevgiler Guldeniz

    YanıtlaSil
  6. tesekkurler guldeniz ya. ben de yaziyi yazarken bu festivali yasayan bir tanidigim var midir diye dusundum durdum. ben hazirlik asamalarini gormustum yillar once tesadufen ama yarisi izlemedim. italyanin bu geleneksellikleri ile ilgili ya da 14 undeki feste katilirsan fotograflayip paylassana.. festival ismi yemek ismi gibi sanki :) yada ben italyayi yemek yemek goruyorum cok feci..

    YanıtlaSil
  7. Ölüleri cagirma günü :) hic bir festivalde olmak istemem acikca hele bu domates festivali israf haram igrenc bir sey... ben öyle düsünüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Sanırım Obon festivali daha bi bana göre :P
    Bayramın kutlu olsuun :)) BLogunu yeni keşfettm ve hemen takibe aldm. Seni de bana beklerim :)
    www.lovesfromfashion.com

    YanıtlaSil